Delhaize waarschuwt: "We zijn het echt beu, we hangen je foto aan de inkom!"

door: STS
Delhaize
Afbeelding bron: Photonews

Er wordt op een opmerkelijke manier actie ondernomen tegen winkeldieven bij een supermarkt van Delhaize. De uitbater is het grondig beu.

De man besloot om foto's van winkeldieven op te hangen aan de inkom van zijn Delhaize, in Ravels. De dieven gingen rond de jaarwisseling met voor bijna 1.000 euro aan alcoholische dranken aan de haal. De uitbater hoopt met de foto's winkeldieven te waarschuwen en op andere ideeën te brengen.

"We zijn het echt beu", vertelde Frederic Van Dijck aan RTV. "We mogen eigenlijk niets doen. Vanaf dat ik de persoon aanraak, ben ik in fout en kan ik aangeklaagd worden. Dat is het ergste wat zou kunnen gebeuren. Terwijl ik eigenlijk slachtoffer ben, word ik dan dader."

"De politie zegt ook vaak met de handen in het haar te zitten, omdat ze weinig kunnen doen. Ze kunnen de winkeldieven wel meenemen en verhoren, maar dan moeten ze hen weer vrijlaten. Dus dan houdt het een beetje op."

Van Dyck vindt dat winkeldiefstallen strenger aangepakt moeten worden. "Of afschrikken met een geldboete, of met effectieve straffen. Maar er moet wel een oplossing komen. Nu krijgen ze een vrijgeleide: alles mag, alles kan, zeggen ze eigenlijk. Want ze kunnen hen toch niet opsluiten."