Jumbo ziet opvallende trend bij klanten: "Dit wordt meer verkocht, sinds de prijsverlaging"

door: STS
Jumbo
Afbeelding bron: Photonews

Bij Jumbo zien ze de verkoop van een bepaald soort producten stijgen. Dat maakt de Nederlandse supermarktketen zelf bekend.

"De prijsverlaging die we doorvoerden voor ons huismerk vleesvervangers heeft tot een stijging van de verkoop van deze producten geleid", klinkt het. "Klanten betalen voor een huismerk vleesvervanger nooit meer dan voor de vergelijkbare dierlijke variant. Met als resultaat dat er tijdens de afgelopen maanden zo’n 15% meer vleesvervangers zijn verkocht."

Daarnaast stelt Jumbo een andere trend vast: een daling van de verkoop van vlees. "We zien over heel 2023 een verdere daling in onze vleesverkoop, met 3%."

Alles kadert in de "eiwittransitie" die Jumbo wil doorvoeren om klanten naar een meer plantaardig eetpatroon te leiden. "We hebben als doel dat in 2030 60% van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong afkomstig is en 40% van dierlijke ingrediënten."

"We merken dat veel mensen nog relatief onbekend zijn met de voordelen van een meer plantaardig dieet en blijven ons daarom inzetten om onze klanten nog beter te informeren en inspireren."

Volg Redactie24 nu op Instagram