"Laat met 2 winkelen toe, deze solden zijn voor velen laatste kans om te overleven"

door: MRO
shoppen op de Meir in Antwerpen
Afbeelding bron: Photonews

De start van de soldenperiode was niet goed. De omzet is met 15 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar. NSZ, het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, luidt de alarmbel en vraagt de regering om shoppen met 2 dringend toe te laten.

Over het geheel genomen zien de detailhandelaren een aanzienlijke omzetdaling ten opzichte van vorig jaar. "Velen melden een daling van ruim 15%.?Ze moeten nochtans (zeer) grote voorraden verkopen. 7 van de 10 retailers hadden nog minstens de helft van hun voorraad op stock voor het begin van de solden, voor meer dan 15% was dat zelfs 80%", klinkt het bij NSZ.

De vrees zit er goed in dat de verkoop niet echt op gang zal komen als mensen niet met twee mogen gaan winkelen, wat voor heel wat winkeliers de doodsteek zou kunnen betekenen.

"De solden zijn vaak een tijd van 'koopplezier' voor velen. Dit is op dit moment niet mogelijk. NSZ herhaalt daarom zijn verzoek aan de regering om overal toestemming te geven voor het winkelen met twee personen, met mensen uit dezelfde bubbel. De bemoedigende daling van de besmettingsgraad maakt dit mogelijk."

"We mogen niet dezelfde fout maken als in augustus. De soldenperiode was toen een ramp geweest, omdat het alleen winkelen de consument niet stimuleerde om te gaan winkelen. De overheid mag niet dezelfde fout maken, want deze wintersolden zijn voor veel winkeliers de laatste kans om te kunnen overleven."  

Tags solden