Opmerkelijk: Deze producten zijn het felst gestegen in prijs in de supermarkten

door: STS
Supermarkt - kassa
Afbeelding bron: Photonews

Test Aankoop heeft een lijstje gemaakt met de producten die het voorbije jaar het meest in prijs zijn gestegen in de supermarkten.

"De top vijf van producten die het voorbije jaar het sterkst in prijs zijn gestegen zijn spaghetti (+53%), diepvriesfrieten (+50%), aluminiumfolie (+47%), papierwaren zoals keukenpapier, wc-papier en zakdoekjes (+46%) en frituurolie (43%)."

"Diepvriesproducten zijn trouwens over het algemeen fel in prijs gestegen. Gemiddeld kosten die 23% meer dan een jaar geleden."

Ook zuivelproducten zijn heel wat duurder geworden, gemiddeld 27% ten opzichte van een jaar geleden. "Jonge (Gouda)kaas is 41% duurder, boter 38% en halfvolle melk 30%. Eieren zijn ook duurder geworden, gemiddeld 29% in vergelijking met vorig jaar."

"Vlees werd gemiddeld 19% duurder, onderhoudsproducten 18% en dranken 11%. Ook de prijs van fruit is gestegen, met 9%, wat nog steeds een aanzienlijke stijging is."

Twee producten zijn goedkoper geworden ten opzichte van vorig jaar. "Granny Smith appels werden 2% goedkoper en ook vochtige babydoekjes zijn iets goedkoper dan vorig jaar (-0,12%)."

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24