Vreselijk nieuws voor Delhaize-klanten: Verkocht product bevatte een van krachtigste kankerverwekkende stoffen

door: STS
Delhaize
Afbeelding bron: Photonews

Delhaize doet een oproep aan de klanten. Er wordt gevraagd om een product niet te consumeren en dit terug te brengen naar een verkooppunt.

Het betreft 'Kleine salade Quinoa Noten' van het merk Delhaize, met EAN code 5400119594998 en houdbaarheidsdata van 29/02/2024 tot en met 09/03/2024. "Delhaize heeft in overleg met ons besloten om dit product uit de verkoop te halen en terug te roepen van bij de consument wegens een te hoog gehalte aan aflatoxines", laat het FAVV weten.

Bij Sciensano lezen we wat dit betekent. "Een mycotoxine is een giftige stof die door fungi (gist en schimmels) wordt geproduceerd en in staat is om ziekte en dood te veroorzaken bij mens en dier. Aflatoxines zijn een van de belangrijke mycotoxines, die ook tot de krachtigste tot nu toe bekende kankerverwekkende stoffen behoren."

Het product werd verkocht in de winkels van Delhaize, van 23 februari tot en met 6 maart. "Ondertussen heeft Delhaize elk betrokken product reeds uit de winkel verwijderd en de controles voor dit product en de leverancier nog verstrengd."

"Aan de klanten die dit product hebben gekocht, vraagt Delhaize om het niet te consumeren. Klanten kunnen het product terugbrengen naar het winkelpunt waar het product werd gekocht. De terugbetaling van elk betrokken product is verzekerd."

"Andere producten van hetzelfde assortiment zijn niet betrokken en kunnen zonder problemen geconsumeerd worden. Delhaize wenst zich te verontschuldigen voor dit ongemak."