Politie heeft belangrijke veiligheidstip voor iedereen die WhatsApp gebruikt

door: STS
whatsapp
Afbeelding bron: Unsplash

WhatsApp is voor velen een app die dagelijks wordt gebruikt. De politie heeft nu een belangrijke beveiligingstip voor iedereen die de populaire berichtenapp gebruikt.

"Iemand met een beetje technische kennis kan het IP-adres en andere gegevens van WhatsApp-gebruikers achterhalen. Daarom biedt Meta een update aan om gebruikers in staat te stellen zichzelf tegen de risico's te beschermen", laat de politie van Lommel weten via Facebook.

Er wordt ook stapsgewijs uitgelegd hoe je daarvoor te werk moet gaan. "Bescherm je IP-adres en activeer de beveiligingsfunctie. Ga naar Whatsapp > Instellingen (klik hiervoor op de drie verticale stippen bovenaan in beeld) > Privacy. Scroll naar beneden tot aan de 'Geavanceerde instellingen'. Klik op 'IP-adressen in oproepen beschermen'.

Kwaliteit

Dit kan wel gevolgen hebben voor de oproepkwaliteit, lezen we bij WhatsApp. "Om het moeilijker te maken voor mensen om uw locatie af te leiden, worden oproepen vanaf dit apparaat veilig omgeleid via WhatsApp-servers (bij het inschakelen van de functie, red.). Hierdoor zal de oproepkwaliteit afnemen."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp

Tags whatsapp