WhatsApp krijgt grote verandering: "Je moet er wel snel bij zijn"

door: STS
WhatsApp
Afbeelding bron: Pixabay

​WhatsApp gaat binnenkort een grote aanpassing ondergaan. De update zorgt voor heel wat veranderingen waar gebruikers mee aan de slag kunnen.

Zoals we eerder al meldden, zal het voor gebruikers van het immens populaire WhatsApp binnenkort mogelijk worden te chatten met gebruikers van andere chatdiensten. Denk daarbij aan bijvoorbeeld Telegram of Signal.

Interessant, vooral voor de niet-gebruikers van WhatsApp, die zelfs geen WhatsApp-account zouden moeten aanmaken om te kunnen chatten met gebruikers van WhatsApp. Maar er zou nog een verandering komen daardoor.

En dat is de mogelijke invoering van gebruikersnamen. "Dit zijn unieke gebruikersnamen, dus je moet straks waarschijnlijk snel zorgen dat jouw plekje niet veroverd is", meldt DutchCowboys. "Ook mag je gebruikersnaam niet uit speciale tekens bestaan, alleen het alfabet en de cijfers 0-9. Het voordeel is dat je niet meer je telefoonnummer hoeft te delen met anderen."

De geplande update zou niet lang meer op zich laten wachten. Tegen 6 maart zou die uitgerold moeten worden, wil Meta, het moederbedrijf van WhatsApp, voldoen aan een nieuwe Europese wetgeving.

Tags whatsapp