Whatsapp waarschuwt gebruikers: Breek deze regels en je wordt gebannen

door: STS
whatsapp
Afbeelding bron: Pixabay

Wie zich niet houdt aan de regels van de populaire applicatie Whatsapp, riskeert gebannen te worden.

Naast het gebruik van de app voor duidelijk criminele feiten, zoals oplichting, zijn er nog manieren om geband te worden van Whatsapp.

De eerste is veelvuldig gerapporteerd worden. "Als te veel mensen jou rapporteren, kan dit ertoe leiden dat de moderators beslissen om je volledig te verwijderen", schrijft The Sun.

Ook jezelf voordoen als iemand anders is niet toegelaten. "Als je betrapt wordt op het aanmaken van een vals account, met foto's van een ander, zal je nummer geblokkeerd worden."

Verder wil Whatsapp dat je enkel de officiële app gebruikt. "Als je een nepversie gebruikt, riskeer je dat je account gebannen wordt."

Geautomatiseerde berichten of berichten die in grote getalen gestuurd worden, kunnen als een poging tot oplichting gezien worden. "Dus zelfs als je dit om een onschuldige reden doet, kan je dit beter niet doen."

Hoewel het niet echt om een ban gaat, kan je Whatsapp-account ook uitgeschakeld of verwijderd worden indien je dit lange tijd niet gebruikt. "Het is niet duidelijk om hoe lang het gaat. De regels stellen enkel dat het account uitgeschakeld of verwijderd kan worden als het niet actief wordt na de registratie of wanneer het gedurende een lange periode inactief blijft."

Download nu de gratis app van Redactie24

Tags whatsapp