Dronken man gaat helemaal los: Hij stampt auto van vrouw kapot en is agressief tegen agenten

door: MRO
Politie
Afbeelding bron: Pixabay

Een tumultueuze avond eindigde voor een twintigjarige dronken man uit Gent in een politiecel na een uitgaansavontuur in Leuven. De gebeurtenissen speelden zich afgelopen vrijdagnacht af in de Kapucijnenvoer, toen een ruzie tussen de jongeman en zijn vriendin escaleerde.

De emotionele twist tussen de Gentenaar en zijn vriendin trok de aandacht toen het geschil steeds verder uit de hand liep. Op het hoogtepunt van de ruzie ging de jongeman op de rijbaan, recht in de richting van een naderende auto. De bestuurster van het voertuig reageerde snel en wist een aanrijding te voorkomen door te stoppen.

De situatie nam echter een agressieve wending toen de dronken jongeman plotseling op de auto sprong. 'Daarop sprong de agressieve dronkenman op haar wagen, begon op het dak en de motorkap te stampen met beide voeten om tenslotte de zijruit aan bestuurderszijde, die half open stond, met een ruk stuk te trekken', meldt de Leuvense politie.

De bestuurster, die gelukkig ongedeerd bleef maar bedekt was met glasscherven, verplaatste haar gehavende auto een stukje verder om daar de politie af te wachten. De politie arriveerde al snel op de plaats van het incident en, maar de dronken man gedroeg zich agressief tegen de agenten.

De politie kon hem overmeesteren en hij werd geboeid overgebracht naar het politiecommissariaat om daar zijn roes uit te slapen. Processen-verbaal werden opgesteld voor dronkenschap en ongewapende weerspannigheid en voor het toebrengen van beschadigingen aan de wagen van de toevallige passante. 
 

Tags leuven