Drukte verwacht op de baan: "Zo omzeilen wij files op vakantie, en genieten we des te meer"

door: STS
verkeer
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Mobiliteitsorganisatie Touring waarschuwt voor mogelijk fileleed op de wegen naar vakantiebestemmingen. Met name dit weekend kan het druk zijn, al zal het niet extreem worden.

Veel mensen vertrekken dit weekend met de wagen op vakantie richting het zuiden. Sommigen vertrekken op vrijdag al, met de bedoeling om de weekenddrukte voor te zijn.

"Vrijdagnamiddag kan je vooral drukte verwachten richting de kust", schetste Joost Kaesemans, de woordvoerder van Touring, de situatie in Het Journaal op VRT 1.

"Geen zwarte zaterdag"

"Zaterdag 6 juli wordt een drukke dag. Verwacht je misschien aan wat incidenten en wat kleinere files. Maar je hoeft niet te vrezen voor een echte zwarte zaterdag, noch in België, noch daarbuiten."

"Geen file voor ons"

Een echtpaar dat met de kampeerwagen op reis trekt, verklaarde voor de camera zich geen zorgen te maken om files. "Voor ons gaat het niet druk zijn. Met de camper neem je de gewone wegen en sla je de autostrades over."

"En als je dan boven de autostrades op de gewone baan rijdt, zie je de mensen in de file staan, en geniet je nog eens te meer."