Er komt een verandering aan voor wie een tweedehands auto koopt

door: MRO
autokeuring
Afbeelding bron: Photonews

Vanaf januari 2024 komt er een vernieuwing aan voor iedereen die een interventie uitvoert aan een wagen. Elke interventie zal moeten moeten worden omschreven op de Car-Pass. Wie een tweedehands auto koopt, zal dan precies kunnen zien welke werken aan de auto werden uitgevoerd.

Nu al zijn garages, bandencentrales, technische keuringscentra en dergelijke verplicht om de kilometerstand door te geven aan Car-Pass bij iedere interventie aan een voertuig. Vanaf januari moet er ook een omschrijving worden toegevoegd, zo weet Traxio te melden.

Door een omschrijving toe te voegen bij elke interventie, kan de eigenaar bij een verkoop bewijzen welke werken allemaal zijn uitgevoerd aan het voertuig. Deze worden dan vermeld op de Car-Pass. Dit is een meerwaarde voor wie een tweedehands auto koopt.

Tweedehandskeuring

Wie een auto verkoopt, moet een tweedehandskeuring laten uitvoeren. Wanneer je auto slaagt voor deze keuring, zal je een Car-Pass krijgen.

Je bent verplicht een Car-Pass aan de koper te overhandigen, behalve als de koper een professionele autohandelaar is. Het document mag niet ouder dan 2 maanden zijn. 

Tags auto car-pass