Maak deze fout niet met de batterij van je elektrische fiets bij koud weer

door: MRO
Elektrische fiets
Afbeelding bron: Pixabay

Doe je er best aan om de batterij van je elektrische fiets altijd op te laden bij koud weer? Dit is een vraag die veel eigenaren van elektrische fietsen zich stellen in de wintermaanden. De prestaties van de meeste batterijtypen kunnen variëren afhankelijk van de temperatuur.

Koud weer kan de prestaties en levensduur van de batterij van je elektrische fiets beïnvloeden, maar deze effecten kunnen in grote mate geminimaliseerd worden door een aantal eenvoudige stappen te volgen. 

Prestaties batterij elektrische fiets optimaliseren bij koud weer 

Ten eerste is het raadzaam om een bepaald laadniveau te behouden. Veel experts raden aan om de fietsbatterij nooit volledig leeg te laten, vooral tijdens koude periodes. Als je weet dat je jouw fiets een tijdje niet zult gebruiken, laad de batterij dan op tot ongeveer 60-80% en bewaar hem op een veilige, droge en koele plaats.

Ook het oplaadproces kan belangrijk zijn. Extreme kou kan de oplaadtijd van de batterij verlengen. Daarom is het het beste om de batterij binnenshuis op te laden waar het warmer is. 

Als de batterij volledig is opgeladen, moet deze van de oplader worden verwijderd om overladen te voorkomen, wat uiteindelijk de levensduur van de batterij zou kunnen verkorten.