Met de auto op vakantie? Met deze tips tank je het goedkoopst en eentje zal je versteld doen staan

door: STS
Tanken - geld
Afbeelding bron: Shutterstock/Wirestock Creators

Wie deze zomer op autovakantie vertrekt, weet dat de hoge brandstofprijzen een flinke hap uit het budget nemen. Maar wie het slim aanpakt, kan toch wat geld uitsparen.

En niet enkel door zuinig te rijden, maar ook door goed op te letten waar én wanneer je je wagen voltankt. Zo is het altijd aangeraden om op weg naar het zuiden te tanken in Luxemburg.

Maar er zijn onderweg nog mogelijkheden om geld te besparen op brandstof. Zo liggen de prijzen hoger bij tankstations naast de snelweg. "In veel landen zijn er ook kleinere tankstations net voorbij de afrit, die lagere prijzen aanbieden. Het prijsverschil kan oplopen tot 20 eurocent per liter", zegt verkeersexpert Hajo Beeckman op VRTNWS.

Verder is het aangeraden om in de buurt van steden te tanken, want daar betaal je door de concurrentie minder dan op het platteland.

Op zon- en feestdagen tank je best niet. Dan zijn veel tankstations gesloten, waardoor er minder concurrentie speelt en de prijzen verhoogd kunnen worden.

En zelfs het tijdstip kan bepalend zijn. "In veel Europese landen veranderen de brandstofprijzen doorheen de dag, soms zelfs vijf tot tien keer, vooral in Duitsland. Doorgaans zijn de prijzen het laagst aan het eind van de dag, rond 18.00 uur", aldus Beeckman.