Politie ziet bestuurders nog te vaak "onbegrijpelijke" fout maken: "Controleren we nu extra op"

door: STS
Politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

Nog de hele maand april wordt er extra aandacht besteed aan het correct vervoeren van kinderen in een auto. Dat zegt een lokale politiezone.

"Nog al te vaak zien we kindjes in een onaangepast autostoeltje of zelfs los op de autobank. Onbegrijpelijk!", zegt de politie van Bilzen-Hoeselt-Riemst. De politie wijst erop dat kinderen te allen tijde correct vastgemaakt moeten worden in de wagen.

Die regel geldt niet enkel voor wanneer er een lange afstand afgelegd wordt, benadrukt de politie. "Ook voor korte afstanden geldt: klikken, checken en dan pas vertrekken."

Gedurende de hele maand april zullen bestuurders dan ook extra gecontroleerd worden. "In april controleren we via een nieuwe lokale thema-actie verkeer extra op het correct gebruik van kinderzitjes en de veiligheidsgordel" aldus de politie nog.

Overtreding van de derde graad

Het niet correct vervoeren van een kind kleiner dan 1,35 meter staat gelijk aan een overtreding van de derde graad en wordt bestraft met een boete van 174 euro. Draagt een kind met een lengte vanaf 1,35 meter geen gordel, dan staat dit gelijk aan een overtreding van de tweede graad, met als gevolg een boete van 116 euro.

Volg Redactie24 nu op Instagram