Vrouw ergert zich bij autokeuring: "Niet oké, eigenlijk vind ik het schandalig!"

door: STS
Autokeuring
Afbeelding bron: Photonews

De problemen bij de autokeuringscentra blijven duren. Mensen ergeren zich aan de lange wachtrijen en het gebrek aan klantvriendelijkheid.

"Ik vind dat niet oké. Ik vind dat eigenlijk een beetje schandalig", vertelde een vrouw die maandag stond aan te schuiven aan het keuringscentrum van Erembodegem, waar de wachttijd tot drie uur opliep.

"Toen ik mijn groene kaart kreeg, heb ik meteen, dezelfde dag nog, online gekeken om een afspraak te maken binnen de termijn dat ik moest gaan. Dat lukte al niet meer."

"Dus ben ik genoodzaakt om een keuring zonder afspraak te laten uitvoeren. En nu sta ik hier in een ellenlange wachtrij", zei ze op VTM.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters wil het monopolie van de autokeuringscentra doorbreken. "We zien dat dit niet werkt", zei ze op de commerciële zender.

"We zien dat er daardoor ellenlange files ontstaan, heel lange wachtrijen. Dus we willen eigenlijk andere spelers toelaten." Zo wil ze erkende garagisten in staat stellen om een keuringsattest af te leveren.