Vrouw veroorzaakt zwaar ongeval, en dan blijkt waarom: "2,39 promille"

door: STS
ongeval ziekenwagen ambulance
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Bij een zwaar verkeersongeval heeft de brandweer twee inzittenden moeten bevrijden uit het wrak. De bestuurster van de wagen bleek dronken te zijn.

Het ongeval deed zich maandagavond rond 23.00 uur voor in de Mansveldstraat in de Oostendse Vuurtorenwijk.

Een auto raakte daar twee geparkeerde voertuigen. De wagen kwam op zijn linkerflank tot stilstand. "Samen met de brandweer, een ambulance en het mugteam waren we snel ter plaatse", zegt de politie.

"Even vreesden we voor het ergste. Na ongeveer een kwartier kon de eerste inzittende uit het voertuig worden gehaald. Een tweede inzittende zat gekneld en werd nog eens een kwartier later bevrijd."

Dronken

In het ziekenhuis bleken beide personen niet ernstig gewond te zijn. Maar de bestuurster, een 28-jarige vrouw uit Bredene, legde wel een positieve ademtest af. "Ze had 2,39 promille alcohol in het bloed, bijna vijf keer meer dan maximaal is toegelaten."

De vrouw zag haar rijbewijs meteen ingetrokken worden voor een periode van 15 dagen. "We blijven het herhalen: alcohol en verkeer gaan écht niet samen. Dit accident had veel erger kunnen aflopen. Eigenlijk is het simpel: wie rijdt, drinkt maar beter niét", aldus commissaris Katrien Jonckheere."