Analisten raken het niet eens over Anderlecht en kibbelen erop los: “Wat moest er dan wél gebeuren?”

door: AVL
Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

Het seizoen van RSC Anderlecht is tot nu toe één grote lijdensweg. In de competitie staat de recordkampioen pas twaalfde en in de Conference wisten ze nog maar één keer te winnen. 

Felice Mazzu betaalde begin deze week het gelach. De pijnlijke nederlaag tegen rivaal Standard was er teveel voor de voormalige succescoach van Union. Na de hallucinante rellen tijdens en na de wedstrijd was de positie van Mazzu onhoudbaar geworden.

Ook analisten Marc Degryse en Olivier Deschacht zagen voor paars-wit geen andere mogelijkheid meer dan Mazzu te ontslaan. Jan Mulder is het hier echter niet mee eens en ging in een gezamenlijk interview voor HLN stevig in tegen beide heren.

"Ik lees in de kranten dat jullie het eens zijn met de fans: dat er niets anders opzat dan de trainer te ontslaan. 'Want zo gaat dat in het voetbal.' Staat dat in het reglement van de bond dan?", aldus een misnoegde Jan Mulder.

"Wat moest er dan wel gebeuren, Jan. Als je niets doet dan krijg je donderdag en zondag opnieuw problemen", countert Marc Degryse op zijn beurt.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24