Axel Witsel laat Dortmund achter zich en staat voor transfer naar déze Franse topclub

door: MAB
Axel Witsel
Afbeelding bron: Photonews

Axel Witsel tekende net zoals alle andere Rode Duivels vandaag present voor de nationale ploeg. Vrijdag wacht een duel met Nederland in de Nations League.

De middenvelder is volop op zoek naar een nieuwe club deze zomer. Het contract van Witsel bij Borussia Dortmund loopt op zijn einde en zal niet worden verlengd. De 33-jarigde Rode speelde dit seizoen 29 wedstrijden voor de Duitse topclub en wist daarin twee keer te scoren. 

Witsel kon al op heel wat interesse rekenen van Europese grootmachten. Zo uitte Juventus in de winter al haar liefde voor de Belg, al lijkt het onwaarschijnlijk dat Witsel, gezien zijn leeftijd, nog naar Italië trekt. Maar ook uit Frankrijk wordt er gepolst naar de handtekening van Witsel.

Olympique Marseille bijvoorbeeld zou al contact hebben gehad met entourage van de Rode Duivel. De Franse topclub strandde dit jaar in de halve finale van de Conference League en op de tweede plaats in de competitie. Witsel zou volgend seizoen dus opnieuw in de Champions League aan de bak kunnen.