Daar is hij eindelijk opnieuw: Eden Hazard terug in actie bij Real Madrid

door: MAB
Eden Hazard
Afbeelding bron: Photonews

De kapitein van de Rode Duivels, Eden Hazard (30), stond voor het eerst in bijna twee jaar nog eens 90 minuten lang op het veld voor Real Madrid. De Koninklijke geraakte thuis tegen Cadiz, voorlaatste in de stand, niet verder dan een 0-0 gelijkspel. 

Enkele Spaanse kranten kopten de afgelopen weken dat de wedstrijd tegen Cadiz de laatste kans was van Hazard bij Real Madrid. De Rode Duivel speelde een sombere eerste helft, maar kwam steeds meer in de wedstrijd. 

Dat zag ook coach Ancelotti, die na de partij enkel lovende woorden had voor onze landgenoot. "“Hazard kan een wapen zijn in de tweede helft van het seizoen.” De basisplaats van de Rode Duivel kwam er nadat Marcelo, Luka Modric, Marco Asensio, Gareth Bale, Rodrygo en Andriy Lunin positief testten op corona. 

Real Madrid staat, ondanks het puntenverlies, nog steeds aan de leiding in La Liga met 43 punten uit 18 wedstrijden. Woensdag reist De Koninklijke af naar Athlético Bilbao. De kans is groot dat Hazard ook daar speelminuten zal krijgen.