Hein Vanhaezebrouck is ontzettend boos en spaart niets of niemand

door: BVDO
Hein Vanhaezebrouck
Afbeelding bron: Photonews

Hein Vanhaezebrouck, de coach van AA Gent, is niet te spreken over het feit dat ondanks de omikronvariant er gewoon gevoetbald wordt.

De zeer besmettelijke omikronvariant houdt ook in het voetbal lelijk huis. Heel wat spelers uit de Jupiler Pro League zijn besmet. "Bijna alle ploegen zijn getroffen door deze heel besmettelijke variant. Het voorstel om de competitie op te schuiven leek dan ook de meest verstandige optie. Dit gaat niet over eigenbelang, maar dit is in het belang van de algemene gezondheid", zei Hein Vanhaezebrouck op zijn persbabbel.

Hij haalt uit naar de Pro League en de kalendercommissie, maar de grootste schuldige is volgens Vanhaezebrouck Eleven Sports. "Bij Eleven wordt aangehaald dat we niet kunnen uitstellen, omdat we anders op pakweg dinsdagmiddag moeten gaan voetballen."

"Dat is ronduit belachelijk van Eleven, laat dan toch enkele wedstrijden 's avonds op hetzelfde ogenblik spelen. Bovendien is dit een ideaal moment om wedstrijden op te schuiven om extra besmettingen te vermijden. Het is toch zonder publiek, dus fans hebben er niets aan. En de clubs lijden alweer verliezen."

Het absurde is dat geboosterde spelers volgens de regels van de Pro League niet opnieuw getest moeten worden. “Er zullen hierdoor overal spelers besmet gaan worden. Weldra gaat het niet meer over wie sportief het sterkst is, maar over hoeveel spelers je nog kan inzetten. Onze competitie wordt op deze manier de nationale loterij", besluit Vanhaezebrouck die uit protest zijn wedstrijdselectie niet wou bekendmaken.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24