KAA Gent rekent op absolute sterkhouder in de race om Champions play-off: "Hij is onmisbaar"

door: MAB
AA Gent
Afbeelding bron: Photonews

KAA Gent liet afgelopen weekend dure punten liggen in het gelijkspel tegen Cercle Brugge (2-2). De Buffalo's moeten hopen dat RSC Anderlecht op de laatste speeldag punten laat liggen. 

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie neemt Gent het nog in eigen huis op tegen OHL. De mannen van Hein Vanhaezebrouck moeten winnen en hopen dat Anderlecht punten morst. Volgens analist Nordin Jbari moet Gent dan wel kunnen rekenen op enkele belangrijke spelers. 

 "Ik geef ze nog 30 procent kans of zo. Op voorwaarde dat Vadis Odjidja fit raakt voor het duel tegen OH Leuven", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "Net als Tarik Tissoudali is hij onmisbaar bij dit AA Gent. Zij zorgen er immers voor dat andere jongens, zoals Depoitre, beter gaan spelen."

Anderlecht moet volgens de analist dan weer opletten voor de verplaatsing naar KV Kortrijk. "Onderschat nooit een wedstrijd op bezoek bij Kortrijk. En vergis je niet: Belhocine kent Kompany door en door. Bovendien is het afwachten of Verschaere fit raakt. Het terrein in Kortrijk is bovendien zeker en vast geen bondgenoot voor paars-wit."