Ondanks zware nederlaag ziet Youri Mulder Club Brugge gelijkenissen met deze topclub

door: CDC
youri mulder
Afbeelding bron: Photonews

Na de 1-5 van dinsdag in de Champions League werd voor veel voetballiefhebbers duidelijk dat Club Brugge nog altijd een maatje kleiner is dan de échte Europese top. Toch ziet voetbalanalist Youri Mulder het positief in voor blauwzwart.

Mulder wijst er in Het Laatste Nieuws op dat de sportieve nederlaag eerst en vooral erg logisch is, City is eenmaal de absolute top. Maar fundamenteel zit Club Brugge op een zeer goed spoor. Meer nog, Brugge doet hem meer en meer denken aan Ajax, dat opnieuw Europees aan de top staat.

Zowel Ajax als Club Brugge worden goed geleid, hebben beide een goeie trainer, er is een goed beleid en spelers die vertrekken worden op de juiste manier vervangen. Mulder trekt parallellen tussen het Club van nu en het Ajax onder Ten Hag. 

Het feit dat Club Brugge jaar na jaar Champions League speelt helpt natuurlijk ook en ook de komst van het nieuwe stadion zal Brugge verder doen groeien. Mulder ziet bij Brugge ook heel veel continuïteit en denkt dat Brugge zo stapsgewijs zal blijven groeien, net zoals Ajax dat kon.