Philippe Albert is hard voor topclub: "Met deze kern halen ze geen top zes"

door: JDH
Philippe Albert
Afbeelding bron: Photonews

Het seizoen is nog maar één speeldag jong en toch worden er al enkele conclusies getrokken over enkele clubs. Dat doet ook Philippe Albert over Standard. 

Standard verloor zijn openingswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen STVV met 1-0. Maar Standard speelde vooral niet goed en Carl Hoefkens heeft dan ook nog nood aan heel wat versterkingen voor de transfermarkt over meer dan een maand sluit. 

Maar toch trekt Philippe Albert dus al conclusies. "Op dit moment is Standard minder sterk dan vorig jaar. Kwaliteitsspelers zijn vertrokken en niet per se vervangen omdat het spelers met een ander profiel zijn", zei hij bij de RTBF. 

"Vorig seizoen waren er spelers die een wedstrijd in vuur en vlam konden zetten. Dat is minder het geval. Met deze kern halen ze geen top zes", zei hij nog. Wellicht wachten ze bij Standard nog wat om de prijzen van enkele spelers te drukken. 

Vorig jaar schoot Standard ook laat in actie en haalde het bijvoorbeeld op 6 september pas Philip Zinckernagel en Steven Alzate, die uitgroeiden tot twee sterkhouders van het team.