Roberto Martinez breekt lans voor geteisterde Eden Hazard

door: MAB
Roberto Martinez - Eden Hazard
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels hebben zich zonder veel problemen geplaatst voor het WK in Qatar komend jaar. Nu de interlandbreak voorbij is, trekken alle spelers terug naar hun respectievelijke competities. De dramatische vorm van Eden Hazard blijft echter een veelbesproken onderwerp. Bondscoach Roberto Martinez nam het op voor de kapitein van de Rode Duivels.

In een interview met de Spaanse radiozonder COPE werd Roberto Martinez gevraagd naar de vorm van Eden Hazard. De aanvaller van Real Madrid speelde een uur tegen Estland en reisde niet mee af naar Wales. “Er wordt heel wat over Eden gezegd en geschreven, maar weinig is juist”, vertelde de Spanjaard.

Ook tijdens het Champions League-duel met Sheriff Tiraspol (Real Madrid won met 0-3) zat de Rode Duivel niet in de selectie. Hazard wordt geteisterd door maagproblemen sinds zijn terugkeer in de Spaanse hoofdstad.

“Hazard is een voetballer met uitzonderlijk talent en dat gaat nooit verloren. Op medisch vlak is Hazard op zijn best sinds zijn komst naar Madrid, maar voetbalgewijs is het op dit moment ongelukkig. Dit is een moeilijke situatie die hij nooit eerder heeft meegemaakt", besloot de bondscoach.