Romelu Lukaku wil nog iets kwijt over racismerel bij Juventus-Inter

door: AVL
Romelu Lukaku
Afbeelding bron: Photonews

Romelu Lukaku kent een moeilijk seizoen. Op sportief vlak gaat het niet van een leien dakje en enkele weken geleden kreeg de Rode Duivel ook opnieuw af te rekenen met racistische gezangen.

In de bekerwedstrijd in en tegen Juventus scoorde Lukaku vanop de penaltystip waarna hij vierde door een vinger op zijn mond te leggen voor de zuid-tribune van Juventus. De supporters namen dit niet in dank af en namen Lukaku op de korrel maakten zich ook schuldig aan racistische gezangen.

Twee daders werden inmiddels geïdentificeerd en gestraft maar ook Lukaku kreeg voor zijn schijnbaar provocerende viering aanvankelijk ook een schorsing van één wedstrijd opgelegd. Deze beslissing werd zaterdag echter teruggeschroefd door de Italiaanse bondvoorzitter, waarvoor Lukaku hem na de wedstrijd tegen Empoli bedankte.

"Ik ben heel erg tevreden met de beslissing van de bondsvoorzitter", aldus de Rode Duivel op de clubwebsite van Inter. "Hij heeft de zaak heel gevoelsmatig afgehandeld. Dankzij zijn tussenkomst is gerechtigheid geschied. Dit stuurt dan ook een sterk signaal uit naar de sportwereld en toont aan dat er een wil is om te strijden tegen racisme."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24