Voormalig belofte-international geeft shockerende getuigenis: “Bang dat ik zou sterven"

door: AVL
Jonge Duivels
Afbeelding bron: Photonews

In juli 2020 maakte de voetbalwereld kennis met Daouda Peeters. De toen 21-jarige Belgische middenvelder maakte zijn debuut in de hoofdmacht van Juventus.

Een goed jaar na zijn debuut leende de Oude Dame Peeters uit aan Standard maar daar sloeg na amper vijf wedstrijden in de competitie het noodlot toe. Het voormalige jeugdproduct van Club Brugge zakte op een trainingsdag door zijn benen en raakte niet meer rechtop.

Na onderzoeken bleek Peeters aan het Guillain-Barré-syndroom te lijden, een auto-immuunziekte die het zenuwstelsel aantast. De middenvelder raakte verlamd tot aan zijn middel maar is nu helemaal terug. Komend seizoen wordt hij door Juventus uitgeleend aan de Italiaanse tweedeklasser Südtirol.

Juventus deelde op zijn sociale media een pakkende documentaire over het verhaal van Daouda Peeters. De viervoudig belofte-international getuigt in de documentaire over de donkere periode die hij achter de rug heeft.

"Ik verloor al het gevoel Toen ik de volgende morgen naar het toilet wilde gaan, viel ik gewoon om", zo vertelt Peeters. "Ik was bang dat ik zou sterven. Het was echt een shock om van het ene op het andere moment niets meer te kunnen voelen."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24