Thomas Vermaelen blijkt trendzetter: na het WK stoppen er nog twee Rode Duivels

door: MAB
Adnan Januzaj Rode Duivels
Afbeelding bron: Photonews

Thomas Vermaelen kondigde gisteren aan dat hij stopt bij de Rode Duivels, maar wel assistent wordt van Roberto Martinez. De bondscoach moet nu zoeken naar de juiste speler om de positie van Vermaelen op te vullen. 

Er wordt gekeken naar Arthur Theate (Bologna), Hannes Delctroix (Anderlecht) en Zino Vanheusden (Genoa). Of één van hen de grote stap kan maken, is nog maar de vraag. Na het WK zal de bondscoach op zoek mogen gaan naar nog wat vers bloed, want twee sterkhouders zouden er na Qatar ook mee ophouden. 

Volgens spelersbegeleider Stijn Francis houden ook Dries Mertens en Toby Alderweireld het na het WK voor bekeken. "Ik denk dat ze het zo lang mogelijk willen volhouden. Nog een EK erbij, dat denk ik niet. Want ze zijn echt oud aan het worden", vertelde hij aan De Tribune. 

Mertens zou bij aanvang van het WK 35 jaar zijn, Alderweireld 33. Die laatste trok vorig seizoen naar Al-Duhail in Qatar, waar hij extra traint om zijn niveau zo hoog mogelijk te houden voor het toernooi in november. Beide spelers speelden al meer als 100 keer voor de nationale ploeg.