Vanhaezebrouck is duidelijk: “We voelen ons binnen AA Gent allemaal geviseerd”

door: BVDO
Hein
Afbeelding bron: Photonews

Hein Vanhaezebrouck riskeert een schorsing omdat hij zich in een interview uitgelaten heeft over de scheidsrechter.

Hein Vanhaezebrouck kreeg rood en werd daarvoor ook geschorst, maar riskeert nu ook nog een extra schorsing voor uitspraken achteraf. “Ik voel me niet specifiek geviseerd maar we voelen ons binnen AA Gent allemaal geviseerd. Het overstijgt trouwens AA Gent hoor, andere clubs hebben ook het gevoel dat er dingen gebeuren die niet meer normaal zijn”, zegt Vanhaezebrouck op zijn persconferentie.

“Een speler die twee matchen slecht speelt, vliegt op de bank. Nadien krijgt hij de kans om zich opnieuw in de ploeg te knokken. Een trainer kan alles perfect doen maar als de resultaten niet volgen, vliegt hij buiten.”

Maar Vanhaezebrouck stelt vast dat dit voor de scheidsrechters niet meer zo is. “Als een ref vroeger niet presteerde, werd hij even op rust gezet of moest hij minder zware matchen fluiten. Nu worden ze gepromoveerd naar grotere matchen, dat is helemaal de omgekeerde wereld. Wat rest er ons dan nog om dit aan te kaarten? Als je ziet wat er in die topmatch is gebeurd, dat was voorspelbaar.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24