VTM

Al kritiek op 'Een echte job' voordat het programma begonnen is

door: LHX
Een echte job
Afbeelding bron: VTM

'Een echte job' op VTM was vorig jaar een groot succes. Het is dan ook een verrassing dat er een nieuw seizoen van het programma komt.

Op 1 januari begint het nieuwe seizoen van 'Een echte job'. Opnieuw testen vijf bekende Vlamingen hoe het is om te werken in de zorg. Dat doen ze drie weken lang in het UZ Leuven. 

Kürt Rogiers zal zich ontfermen over mensen die een nieuw orgaan nodig hebben, Nathalie Meskens wordt stagiaire op de afdeling kinderoncologie, Celine Van Ouytsel staat op de afdeling intensieve zorgen en brandwonden, Kamal Kharmach op de spoedafdeling en Stephanie Planckaert steekt de handen uit de mouwen op de dienst thoraxheelkunde.

De VTM-kijkers zijn dolblij met het nieuws. "Super dat dit programma terugkomt!", reageren ze. "Topprogramma, ik ga zeker kijken."

Toch komt er ook al meteen heel wat kritiek. "Ze hadden beter iemand gezet op de afdeling orthopedie", wordt er geklaagd. "Heeeeeel jammer dat geriatrie uit de boot valt, het grootste knelpunt!"

Niet alleen wat de ziekenhuisafdelingen betreft, zijn mensen ontevreden. Velen vinden dat VTM het ook wel eens búíten het ziekenhuis mag gaan zoeken. 

"Waarom enkel in het ziekenhuis? De thuiszorg, psychiatrische centra en woonzorgcentra maken ook een heel groot deel uit van de zorg", klinkt het ook. 

"Ik vind dat ze jaarlijks een andere sector mogen kiezen. Want uiteindelijk doen we allemaal een echte job." "Laat ze ook de ophaaldienst van ons afval, de fabrieksarbeiders en meer volgen."

Daarbovenop zijn er mensen die hun twijfels hebben over het woord 'echte' in de naam van het programma. "Het zou pas een echte job zijn mochten ze het doen voor het echte loon!", klagen die.

"Als ze denken dat dit werkt om mensen te lokken om de opleiding te gaan doen, geven ze een totaal verkeerd beeld. Dat ze eens beginnen met de opleidingen en de lonen aantrekkelijker te maken..."