VTM

Indrukwekkend: Slechts één rekruut haalt het einde in 'Special Forces'

door: LHX
Special Forces
Afbeelding bron: VTM

Maandagavond werd de laatste aflevering van 'Special Forces' uitgezonden. Vier rekruten begonnen aan de opdrachten, maar slechts één van hen haalde de finish.

De laatste aflevering van 'Special Forces' begon met een vijandige ondervraging. Nog voor die van start ging, werd het Jan Bakelants al te veel en besloot hij te stoppen.

Toen de ondervragers liters ijskoud water begonnen te gebruiken, gaf ook Saïd Boumazoughe op. "Ik kan niet meer. Ik heb mijn best gedaan, maar het is wat het is", reageerde hij.

Het waren dus enkel Olivier Deschacht en Loïc Van Impe die aan de allerlaatste missie begonnen. Daarbij moesten ze een explosief op een stuwdam plaatsen en tot ontploffing brengen. 

Op een haar van de finish, tijdens de loodzware klim, bereikte Olivier zijn breekpunt. Chef Blom besloot om hem te laten stoppen. Het was een bittere pil voor de ex-voetballer. 

(Lees verder onder de video.)

De enige die de eindstreep haalde, is Loïc. Hij legde een nagenoeg perfect parcours af, wat hem ontzettend veel respect van de kijkers opleverde. Hij blonk uit op fysiek en mentaal vlak, overwon zijn watervrees en toonde zich een ware teamplayer.

Dat is ook de instructeurs niet ontgaan. "De eindvraag die we altijd stellen, is: 'Zou ik die rekruut morgen meenemen op missie als ik één man miste in mijn team?'", klinkt het bij hen. "We zijn het er alle vier unaniem over eens: als we morgen iemand missen in ons team, nemen we je met plezier mee."