Akelig moment voor Wout van Aert: “Sarah viel er flauw van”

door: BVDO
Wout van Aert - Sarah De Bie
Afbeelding bron: Instagram @debiesarah

Wout van Aert heeft al aardig wat watertjes doorzwommen. In zijn eerste Tour de France liep hij een lelijke blessure op.

In de tijdrit naar Pau van zijn eerste deelname aan de Tour de France raakte Wout van Aert in een bocht een dranghekken, waardoor hij een lelijke wonde aan het been opliep.

“De TFL-pees was aan de buitenkant helemaal afgescheurd”, zegt Van Aert bij De Rode Lantaarn. “Die loopt aan de buitenkant van je been en laat je toe om zijwaarts te bewegen.”

Hij moest ervoor bij dokter Claes in Herentals langsgaan. “Ik kon al best goed stappen met krukken en had niet zoveel pijn, maar toen ik mijn been naar buiten moest proberen bewegen, voelde ik het eigenlijk niet. Ik maakte de beweging, maar er was geen connectie.”

En dat had zijn gevolgen voor vrouwlief Sarah. “Toen ik dat zei viel mijn vrouw flauw en moesten ze voor haar ook een ziekenbed halen. Sarah kwam gelukkig weer bij en dan heb ik samen met mijn vrouw de nacht op een tweepersoonskamer in het ziekenhuis kunnen doorbrengen.”