Alles op Wout van Aert bij Jumbo Visma: “Wout beschermen is je persoonlijk gedrag aanpassen”

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Het wielerpeloton wordt opgeschrikt door ontzettend veel zieke renners, maar bij Jumbo Visma weten ze dat goed buiten te houden.

Jumbo Visma slaagt er in tegenstelling tot heel wat andere ploegen in het aantal zieke renners tot een absoluut minimum te beperken. Alles om Wout van Aert te beschermen. Dat doet de ploeg in de eerste plaats door de gezondheidsprotocollen nauwgezet te blijven volgen.

“Nu praten we in eerste instantie over Covid, maar ze gaan breder dan louter het virus en houden ook influenza en andere virale infecties tegen”, klinkt het in een mededeling van de ploeg.

Zo moeten renners allen op de kamer slapen en wordt in de hotels aparte eetzalen voorzien, met toestellen om de lucht te zuiveren. Iedereen wordt ook constant getest.

“Het vermijden van een massale interne uitbraak heeft uiteindelijk met (zelf)discipline te maken. Het verantwoordelijkheidsgevoel is groot en unaniem. Wout beschermen is ook een beetje je persoonlijke gedrag aanpassen. Waken over Wout is waken over je eigen gezondheid. Daar is iedereen binnen de ploeg van doordrongen”, besluit de persverantwoordelijke van Jumbo Visma.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24