Baloise Trek Lions hakt knoop door in dopingdossier Toon Aerts

door: BVDO
Toon Aerts
Afbeelding bron: Photonews

Toon Aerts heeft nog altijd geen uitsluitsel over zijn positieve dopingtest van begin dit jaar. Het dossier sleept nog altijd aan bij de UCI.

Het nieuwe veldritseizoen staat voor de deur, maar dat zal starten zonder Toon Aerts bij Baloise Trek Lions. De renner en de ploeg gaan in onderling overleg uiteen.

Het contract van Aerts liep tot eind dit jaar. Nadat Aerts ook aangaf dat hij vanaf januari voor een andere ploeg zou rijden, werd in onderling overleg beslist het contract stop te zetten.

“Dat dit blijft aanslepen, is nefast voor Toon en voor de hele ploeg bij uitbreiding”, klinkt het in een verklaring van Baloise Trek Lions.

“Maar tot op vandaag heeft de UCI zich helaas nog steeds niet definitief uitgesproken. Het is in die omstandigheden noch voor de ploeg, noch voor Toon zelf wenselijk dat hij zou starten. Dat dit blijft aanslepen, is nefast voor Toon en voor de hele ploeg bij uitbreiding.”

Baloise Trek Lions betaalde het loon de voorbije maanden gewoon door. “Intussen heeft Toon ons ook aangegeven dat hij na 1 januari wellicht naar een andere ploeg zal gaan. Dat vinden we best jammer, maar het is Toon zijn volste recht als hij voelt dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24

Tags toon aerts