Bondscoach Sven Vanthourenhout gaat niet akkoord met Wout van Aert

door: BVDO
Sven Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert kiest in 2024 voor de Giro d'Italia als grote ronde. Bondscoach Sven Vanthourenhout is daar niet echt gelukkig mee.

Wout van Aert gaf net als vorig jaar aan dat hij in 2024 liever niet voor de Tour de France kiest. Hij zou heel graag met de Giro d'Italia voor een nieuwe uitdaging kiezen, een wens die hij al langer dan dit jaar koestert. Zeker met de Olympische Spelen volgend jaar is die keuze heel goed te begrijpen, maar ook richting het WK moet dit een veel betere voorbereiding kunnen worden. Het is uitkijken of dat effectief zo wordt.

“Iemand als Wout kan veel aan, hij verwerkt het wel. We zullen zien of het WK met een Giro in de benen in 2024 een ander resultaat geeft”, klinkt het bij Indeleiderstrui. “In 2023 was het net niet, zei hij zelf ook. In 2024 moet blijken of dat wordt omgegooid naar net wel. Met een andere voorbereiding en een andere planning, dan gaan we het zien.”

Maar Vanthourenhout gaat niet akkoord met het feit dat Van Aert ook voor het eindklassement zou koersen. “Het feit dat hij de Giro kiest en iets anders wil doen, daar moet de aandacht naar uit gaan. Probeer eerst eens een etappe te winnen en als dat lukt, een tweede. Of de roze trui pakken, dat zijn belangrijkere zaken dan nu een klassement rijden. Die kleine gaten die er nog zijn in zijn palmares, die zal hij willen opvullen. Ik weet niet of een klassement daar in past.”