Bondscoach Vanthourenhout doet zijn zegje over arrogantie van Thibau Nys

door: BVDO
Sven Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys zit vol met zelfvertrouwen. Hij durft dan ook al eens een straffe uitspraak doen over wat hij nog kan laten zien.

Die houding van Thibau Nys krijgt van heel wat mensen het label van arrogantie, maar bondscoach Sven Vanthourenhout zegt dat dit helemaal niet klopt. “Thibau ligt supergoed in de groep”, klinkt het bij Indeleiderstrui. “Ik heb Sven op die leeftijd gekend en als je nu Thibau ziet, is dat totaal anders.”

Nys junior is volgens Vanthourenhout heel erg open. “Thibau gaat hier in het hotel bij Iserbyt aan tafel zitten, maar ook bij zijn generatiegenootjes van de onder 23. Hij heeft een soort leidersfiguur in zich, en is heel dankbaar en vriendelijk richting de staf. Altijd op een nette manier, dus voor ons als federatie is het heel fijn om hem erbij te hebben. Daar kun je echt niets van zeggen.”

“Het is ‘alsjeblieft’, ‘dankjewel’, hij komt dingen vragen en dat is altijd zo geweest. Hij is goed opgevoed en weet hoe het werkt, al heeft hij wel z’n eigen visie en gebruiken. Daarin verschilt hij heel erg van z’n papa. Maar je ziet dat hij z’n opvoeding niet vergeet.”