Bondscoach Vanthourenhout streng voor Iserbyt: "Hij maakte er te veel heisa rond"

door: JDH
Eli Iserbyt
Afbeelding bron: Photonews

Eli Iserbyt beet alweer in het zand tegen Thibau Nys in de Wereldbeker in Waterloo. Al kreeg hij in Waterloo wel te maken materiaalpech 

Eli Iserbyt schiet elk seizoen sterk uit de startblokken met enkele zeges. Maar na twee weken staat zijn teller nog op nul nadat Thibau Nys twee keer won. Iserbyt had wel pech in Waterloo met een kapotte schoen, waardoor hij moest wisselen. 

Iserbyt had daarna een achterstand van zo'n 15 seconden op Nys en die kon hij niet meer goedmaken. Bondscoach Sven Vanthourenhout zag Iserbyt wel in de fout gaan toen zijn schoen stuk ging. 

"De schoenwissel zelf ging snel. Maar ik vond dat hij in aanloop naar die schoenwissel te veel heisa maakte. Ik zou me er niet te druk in gemaakt hebben", aldus Vanthourenthout bij Play Sports. 

"Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de concurrentie. Er staat omkadering langs de kant en zij konden Nys en Ronhaar al verwittigen om te anticiperen op de pech van Iserbyt. Ik zou er in alle omstandigheden proberen om er rustiger onder te blijven", besloot de bondscoach.