Bondscoach vreest voor toekomst van Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout: “Je moet keuzes maken”

door: AVL
Sven Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

De Belgische crossers maken zich stilaan op voor het EK veldrijden dat komende zondag gereden wordt in het Franse Pontchâteau.

Thibau Nys lijkt bij de Belgen over de beste papieren te beschikken om mee te doen voor de winst. De jonge Nys is bezig aan zijn eerste profseizoen in de cross, maar werkte voor de start van het seizoen ook 40 koersdagen op de weg af.

Bondscoach Sven Vanthourenhout ziet het somber in voor de toekomst van de pure crossers, genre Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout. De bondscoach denkt dat de crossers van morgen voor het overgrote deel zullen bestaan uit renners die ook op de weg rijden.

"Een moderne crosser kan het zich niet meer veroorloven om niet op de weg te koersen", zo Vanthourenhout uit aan HLN. "Als je in het veldrijden wilt meedoen op het allerhoogste niveau, moet je keuzes maken. En moet je een meer dan deftig wegprogramma rijden."

"De ploeg van Iserbyt en Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal, red.) richt zich bijna uitsluitend op het veldrijden. Zonder kwaliteitsvol zomerprogramma riskeert ze de voeling met de top van het veldrijden te verliezen", zo vreest Vanthourenhout.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24