BORA-hansgrohe haalt Remco Evenepoel bij zaak Cian Uijtdebroeks

door: BVDO
Cian Uijtdebroeks
Afbeelding bron: Photonews

Het laatste woord over de transfer van Cian Uijtdebroeks is nog lang niet gezegd. Ook niet over wat er fout gelopen is.

Over de zaak Cian Uijtdebroeks is al heel wat gezegd en geschreven, maar er komen van alle partijen nog steeds nieuwtjes naar buiten. Ook over het puur sportieve is er een en ander te zeggen volgens ploegleider Rolf Aldag.

Hij haalt twee zaken aan: het klassement van Vlasov in de Vuelta, die absoluut voor Uijtdebroeks moest eindigen, en het fietsenprobleem in de Chrono des Nations.

“Ik zie niet in waar er in de Vuelta een fout zou zijn gebeurd”, klinkt het bij Cycling Podcast. “Er was met Jonas Koch iemand aangeduid om Cian te beschermen. Hij had dus altijd iemand bij zich”, aldus de ploegleider van BORA-hansgrohe.

“De Chrono des Nations behoorde dan weer niet tot ons programma. We trokken er uiteindelijk als training naartoe met Cian. Als ploeg kunnen we zeggen dat er niets is gebeurd dat we niet voorzien hadden. Cian reed met dezelfde tijdritfiets als Remco Evenepoel. Die heeft het daarmee niet echt slecht gedaan, denk ik. Je kan dus moeilijk zeggen dat de fiets of ons materiaal niet competitief zouden zijn.”