Cian Uijtdebroeks leert belangrijke les in Ronde van Zwitserland

door: BVDO
Cian Uijtdebroeks
Afbeelding bron: Photonews

Cian Uijtdebroeks maakte geen goede beurt in de Ronde van Zwitserland. Hij verloor meer dan een minuut op Adam Yates woensdag.

Cian Uijtdebroeks is na zijn ziekte in de Giro d’Italia beetje bij beetje aan het terugkeren. Hij verloor woensdag de nodige tijd op de concurrenten voor de top van de klassering.

En Uijtdebroeks zou geen sportman zijn als hij niet op wat meer gehoopt had. “Ik had hier zo’n grote verschillen inderdaad niet verwacht”, vertelde hij aan de befaamde Gotthard Pass.

“Uiteindelijk ging het in deze bergrit maar om één klim. Maar wel een hele zware natuurlijk, en op grote hoogte, en dan vallen er dus toch gaten.”

Het was voor onze landgenoot allemaal wat te explosief en daar kon hij de voorbije tijd niet aan werken. “Door dat gebrek aan punch wist ik dat ik hier soms een paar seconden zou kunnen verliezen. Maar dat is niet erg. Dat komt wel terug.”

Onze landgenoot leerde dan ook een belangrijke les in de Ronde van Zwitserland. Hij heeft meer tijd nodig om terug te keren na zijn stopgezette Giro d’Italia.