Concurrent deelt prikje uit aan Wout van Aert: “Weet hij ook hoe het voelt”

door: AVL
Poels.jpg
Afbeelding bron: Photonews

Jumbo-Visma zette de Tour de France in de etappes van dinsdag en woensdag helemaal naar zijn hand. De eindoverwinning is zo goed als zeker binnen voor Jonas Vingegaard en de zijnen.

Vingegaard klaarde woensdag in de koninginnenrit op de Col de la Loze de klus nadat hij de dag daarvoor al verschroeiend uithaalde en maar liefst anderhalve minuut uitliep op Pogacar. Wout van Aert vervolledigde toen het podium.

Van Aert reed een ijzersterke tijdrit maar moest finaal toch zijn meerdere erkennen in dé twee tenoren van deze Tour de France. "Ik was de beste van de normale mensen", klonk het na afloop bij onze landgenoot. Eli Iserbyt, die in het veld ook steevast het onderspit moet delven tegen van Aert, zag er de humor wel van in.

"Ik dacht dat het een perfect moment voor Wout was om te ervaren hoe het voelt", aldus een lachende Iserbyt op Radio 1. "Maar het was met een knipoog, hé. Het niveauverschil tussen de 3e en de 2e en 1e plek is nog meer dan 50 procent bij ons, schat ik. Het ligt niet dicht bij elkaar."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24