Ploegleider zegt waarom Jonas Vingegaard zolang in het ziekenhuis moest blijven

door: BVDO
Jonas Vingegaard
Afbeelding bron: Photonews

Jonas Vingegaard was één van de slachtoffers van de grote valpartij in de Ronde van het Baskenland. Hij lag bijna twee weken in het ziekenhuis.

In tegenstelling tot heel wat andere renners moest Jonas Vingegaard bijna twee weken in het ziekenhuis blijven liggen na zijn zware valpartij.

“Het moet heel moeilijk voor Jonas zijn geweest om zo lang in het ziekenhuis te liggen, dus we zijn blij dat hij inmiddels ontslagen is”, zegt ploegleider Frans Maassen op de Deense televisie.

“Zijn doorboorde long was het grootste probleem en er was ook bloed in gekomen, maar ik ben geen specialist. Verder had hij zijn sleutelbeen, enkele ribben en een vinger gebroken, maar het grootste probleem was de long.”

De komende twee weken worden cruciaal in zijn herstel. Maassen durft dan ook nog niks zeggen over de Tourdeelname van Vingegaard. Eerst moet hij kunnen lopen, dan de rollen op en uiteindelijk buiten fietsen.

Die stappen moeten nu eerst gezet worden. “Het belangrijkste is dat hij goed kan herstellen en dan pas maken we nieuwe plannen. Ik weet dat Jonas een unieke kerel is die snel kán herstellen, maar ik ben geen arts en het is nog veel te vroeg om dergelijke beslissingen te nemen.”