Visma Lease a Bike krijgt goed nieuws over Jonas Vingegaard

door: BVDO
Jonas Vingegaard
Afbeelding bron: Photonews

Jonas Vingegaard kwam in de Ronde van het Baskenland zwaar ten val. Hij liep zware verwondingen op.

De vierde etappe van de Ronde van het Baskenland kwam Jonas Vingegaard zwaar ten val. De lichamelijke schade bij de regerende Tourwinnaar was niet mals.

Hij brak zijn sleutelbeen en enkele ribben, maar liep ook een klaplong en een longkneuzing op. En die bleven voor de nodige miserie zorgen.

Volgens het Spaanse Diario AS mocht Vingegaard nog altijd het ziekenhuis niet verlaten. De dokters gaven geen toestemming voor een repatriëring naar eigen land, per auto of vliegtuig.

De vrees is immers groot dat het transport te lang zal duren en voor complicaties zal zorgen en dat risico wil niemand nemen. Visma Lease a Bike laat dinsdagmiddag nu echter weten dat de Deen toch het ziekenhuis mag verlaten.

“Een berichtje van Jonas”, schrijft Visma Lease a Bike op X, het vroegere Twitter. “Hallo iedereen! Het is tijd om het ziekenhuis te verlaten. Ik zou graag de medische staf willen bedanken voor de geweldige hulp.”

“Ook wil ik alle mensen die mij moreel gesteund hebben onwijs bedanken. Ik heb enorm veel berichten ontvangen, evenals cadeautjes en tekeningen. Dat was voor mij echt hartverwarmend! Het is nu tijd om volledig te herstellen. Duimpje omhoog!”