Thibau Nys houdt zich niet in: “Rotte appels in het hele verhaal”

door: BVDO
thibau nys
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys is op zijn hoede met wat hij allemaal vertelt. Dat doet hij nadat een uitspraak van hem twee jaar geleden een eigen leven ging leiden.

Nys zat twee jaar geleden in de selectie voor het EK op de weg bij de beloften. Op een persconferentie moest hij zijn rol binnen de ploeg uitleggen.

“Ik zei dat ik een vrije rol kreeg, de ploegmaats kon helpen waar nodig, maar als het erop aan kwam, zou er wel mijn kaart getrokken worden in de sprint. In onze 'klimploeg' was ik wel de snelste, maar ik zei niet van heel België of van iedereen”, vertelt hij in de podcast Gossip Guy.

De volgende dag stond er in de krant 'Thibau Nys: 'Ik ben de snelste Belg'. Hij kreeg daar ontzettend veel negatieve reacties op, maar rapporteren bij Facebook had geen effect. Hij voelde zich machteloos.

Dat hij open en eerlijk was, werd hem duidelijk niet in dank afgenomen. Hij was dan ook boos op de kranten en journalisten die zijn verhaal anders brachten.

“Ik heb heel veel respect voor hen, maar de op sensatiebeluste journalisten zijn de rotte appels in het hele verhaal. Zij kunnen je imago creëren, dat je eigenlijk helemaal niet hebt. In de koerswereld heb ik een vrij uitgesproken persoonlijkheid ten opzichte van andere ingetogen renners en daardoor wordt dat misschien wel afgeremd, omdat je niets meer verkeerd durft zeggen.”