Serieuze opdoffer voor Quick-Step: sleutelpion dreigt met vertrek

door: AVL
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Bij Quick Step-Alpha Vinyl is Remco Evenepoel de absolute topvedette. Met Fabio Jakobsen heeft The Wolfpack echter ook nog een andere serieuze klepper in de rangen.

Fabio Jakobsen is inmiddels al sinds 2018 in dienst bij de wielerformatie van Patrick Lefevere. De afgelopen jaren was de Nederlander meermaals van onschatbare waarde voor The Wolfpack. Of Jakobsen ook volgend jaar nog zal deel uitmaken van de ploeg is echter maar zeer de vraag.

De Nederlander is eind 2023 namelijk einde contract. Hoewel Jakobsen een verlengd verblijf zeker ziet zitten zal er veel afhangen van het plan van Lefevere met Remco Evenepoel. Quick-Step wil namelijk een ploeg bouwen rond Evenepoel om op termijn een gooi te doen naar de Tour de France maar ook Jakobsen koestert Tour-ambities.

"Als er een plek voor mij is om naar de Tour te gaan en ik een lead-out trein krijg, blijf ik beschikbaar", aldus een heldere Fabio Jakobsen. "Als prof moet je je plek ook verdienen. Ik kan niet in de toekomst kijken. Als er door het plan met Remco geen plek meer is voor mij, is het ook zo."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24