Eddy Planckaert streng voor Evenepoel op het WK: "Hij heeft niet geluisterd"

door: CDC
Afbeelding bron: Photonews

Het WK wielrennen is nog steeds niet verteerd bij heel wat Belgen. Eddy Planckaert kwam er gisteren ook op terug bij De Cooke & Verhulst show.

 

Gert Verhulst vroeg aan de oud-renner wie er nu gelijk had in hun rel, Evenepoel of Van Aert. Geen van beide vond Planckaert. Wat hem betreft was het na 50 kilometer duidelijk dat België de verkeerde tactiek volgde. Met Evenepoel op kop en de Belgen die koersten, streed ons land zich leeg op twee fronten.

Planckaert sprak achteraf met bondscoach Vanthourenhout over de zaak. Onder vier ogen gaf die aan dat het probleem voor een groot stuk lag bij Evenepoel, die luisterde niet naar wat voordien beslist was. Evenepoel moest niet zo vroeg vooraan zijn. Campenaerts paste daar beter voor. Al wil Planckaert niet te streng zijn voor Remco alleen.

De rest van de ploeg moest ook niet zo hard jagen in de koers, vertelt Planckaert. Hij sluit af met een analogie uit het voetbal. Als je een spits hebt, en de tegenpartij weet dat enkel die een goal mag maken, dan moet de middenvelder die alleen voor goal staat ook niet meer passen naar de door tegenspelers omringde spits.