Geen enkele cross gewonnen dit seizoen, maar op BK: “Eén van de kandidaten voor de zege”

door: BVDO
Laurens Sweeck
Afbeelding bron: Photonews

Zondag wordt in Meulebeke het BK veldrijden afgewerkt. Zonder Wout van Aert erbij ligt de strijd helemaal open onder de andere veldrijders.

Voor Laurens Sweeck loopt het seizoen bijzonder moeilijk, maar de derde plaats in Zonhoven afgelopen weekend, na Mathieu van der Poel en Joris Nieuwenhuis, lijkt precies op het juiste moment hoop te geven voor het BK.

“Om nu te zeggen dat door die derde plaats alle mindere prestaties van dit seizoen weggeveegd zijn, is de waarheid geweld aandoen”, zegt Sweeck aan Het Nieuwsblad. “Ik doe al een poosje mijn best, maar pech zorgde ervoor dat de resultaten niet altijd denderend waren.”

De constante krijgt hij maar niet in zijn prestaties. Sweeck werd in 2020 Belgisch kampioen en stond in totaal al zes keer op het podium.

“Ik ga niet ontkennen dat ik een van de vier kandidaten voor de zege ben. Dit samen met Iserbyt, Vanthourenhout en Nys”, noemt hij meteen de namen van zijn belangrijkste tegenspelers. “Ikzelf slaagde er dit seizoen nog niet in te winnen. De andere drie staan dus verder dan mezelf.”