Laurens Sweeck reageert op incident met Eli Iserbyt: “Hij maakt een foutje”

door: BVDO
Laurens Sweeck
Afbeelding bron: Photonews

Het zat er vandaag na de Parkcross in Maldegem vingerdik op tussen Eli Iserbyt en Laurens Sweeck na een akkefietje in de slotronde.

Eli Iserbyt was na de wedstrijd furieus en liet weten dat Laurens Sweeck hem geduwd had, waardoor hij niet meer op het podium van de Parkcross in Maldegem stond. Iserbyt stapte prompt naar de wedstrijdjury.

Laurens Sweeck reageerde achteraf kort bij Het Nieuwsblad. “Er was een duel in volle wedstrijd en in volle finale met Iserbyt. Meer kan ik hierover niet zeggen. In een cross gebeuren die dingen nu eenmaal. Simpel. Niet meer, niet minder”, zei Sweeck.

Sweeck moest afrekenen met alle renners van Pauwels Sauzen-Bingoal, nadat Iserbyt halverwege de cross in de aanval trok. “Ik zat in de tang bij de mannen van zijn team, Vanthourenhout en Kamp. Maar Iserbyt maakte een foutje in de zandbak. Toen kon ik de kloof dichten. Ik hield niet in en ging door op mijn elan en zette meteen de aanval in.”

In de laatste ronde bekocht Sweeck al zijn echter inspanningen en kon Vanthourenhout zich nog naar de overwinning rijden.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24