Nog steeds geen cross gewonnen dit seizoen: “Mensen verwachten veel, maar is niet evident”

door: BVDO
Laurens Sweeck
Afbeelding bron: Photonews

Laurens Sweeck heeft dit seizoen nog geen cross gewonnen. En gemakkelijker zal het zeker niet worden.

Laurens Sweeck was in Dublin dicht bij de overwinning, maar in de laatste rechte lijn moest hij Pim Ronhaar nog voor zich dulden. Nog altijd geen zege dus.

“Misschien miskijkt iedereen zich op vorig seizoen toen ik acht crossen won en ook de beste was in de laatste vier wedstrijden”, zegt Sweeck in Het Nieuwsblad. “Dan verwachten mensen nogal snel dat je die lijn doortrekt, maar zo evident is dat niet.”

Sweeck is immers geen veelwinnaar, zeker niet als je van dezelfde generatie bent als Wout van Aert en Mathieu van der Poel. “Die mannen gingen met heel veel lopen. En toen zij de switch naar de weg hebben gemaakt, begon plots Eli Iserbyt veel wedstrijden te winnen.”

Nog één weekend en dan komen Van der Poel, Van Aert en Pidcock het veld in. Winnen zal dan nog een pak moeilijker worden voor de rest.

“Het is niet dat ik mij op voorhand verloren geef, maar ik ben ook realistisch, hun statistieken spreken boekdelen. Mijn kansen dalen na volgend weekend, het is geen schande om dat vast te stellen”, besluit Sweeck.