Grote twijfels rond nieuwe naamsponsor Jumbo-Visma: “Niet hetzelfde niveau als INEOS”

door: AVL
jumbo-visma giro
Afbeelding bron: Photonews

Jumbo-Visma krijgt een nieuwe naam. De Nederlandse wielerploeg zal vanaf volgend seizoen door het leven gaan als Visma-Lease a Bike.

Lease a Bike vervangt Jumbo als titelsponsor van het team van landgenoot Wout van Aert. Concreet gaat het om een contract van onbepaalde tijd. De onderneming was sinds begin dit jaar ook al subsponsor van de Nederlandse ploeg.

Het vermogen van de familie Pon, de eigenaars van het bedrijf, wordt geschat op om en bij de 4,1 miljard euro, ongeveer twee keer zoveel als de Van Eerd-familie van Jumbo. Volgens wielerjournalist Daniel Dwarswaard is dit echter geen garantie op succes. 

"Ze presenteren het wel als een stap vooruit, maar dat zal toch nog moeten blijken", aldus Dwarswaard bij AD. "Lease a Bike was al een partner van het oude Jumbo-Visma. Ik denk dat ze bij het team liever een nieuwe grote sponsor gevonden hadden dan het budget op te krikken met huidige sponsoren."

De Nederlander denkt niet dat Visma nu plots dezelfde financiële slagkracht zullen hebben als concurrenten INEOS en UAE. "Ik heb het idee dat het budget ongeveer op hetzelfde niveau zal blijven. Het is niet de sprong die de ploeg wilde maken om teams als INEOS Grenadiers of UAE Team Emirates naar de kroon te steken."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24