“Het allerbeste wat ik onder handen heb gehad”: trainer lyrisch over Belgisch renner

door: BVDO
Paul Van Den Bosch
Afbeelding bron: Photonews

Met vier zeges in amper twaalf koersdagen is Thibau Nys heel erg goed bezig. Zijn trainer Paul Van Den Bosch is dan ook lyrisch.

Een rit in Romandië, twee in Hongarije en ook nog eens de eindzege in die laatste ronde. Het zijn straffe statistieken die Thibau Nys neergezet heeft op de weg.

Trainer Paul Van Den Bosch werkte in het verleden samen met grote namen als Eric Geboers, Georges Jobé, Marc Herremans, Sven Nys, Tim Wellens, Thomas De Gendt en André Greipel. Met zijn atleten behaalde hij vijf Europese en twaalf wereldtitels in vijf verschillende sportdisciplines.

“Ik heb veel gezien in het wielrennen, ik heb goede renners begeleid, maar wat Thibau laat zien, is bij het allerbeste wat ik onder handen heb gehad”, vertelt Van Den Bosch Het Laatste Nieuws.

Hij maakt zelfs de vergelijking met vader Sven, met wie Van Den Bosch maar liefst dertien jaar samenwerkte.

“Ik werk met Thibau sinds zijn eerste meter in competitie. Ik had nooit gedacht dat ik ooit zou zeggen dat Thibau beter is dan zijn vader. Ik ga niet zeggen dat hij een betere veldrijder wordt dan Sven. Waarschijnlijk niet. Maar hij heeft zeker kwaliteiten die Sven niet had.”